Грибочки на хмарці
8-03-2019, 08:57 251 Рецепти
СКЛАДОВІ
невелика банка консервованих печериць (бажано не дуже кнупних)
2 середніх картоплі
3-4 яйця
200-250 гр. грудинки (відвареного м'яса, шинки.)
2 плавлених сирка
100-150 гр. майонезу
2 чашки домашніх сухариків (кубиками)
2-3 зубчики часнику
зелень, один або два огірка.
Приготування:
Яйця і картоплю відварити до готовності, очистити.
Зелень, огірок помити і просушити паперовим рушником.
Подрібнити (огірок - на тертці, зелень - ножем)
М'ясо (або те, що виберете на роль м'ясної прошарку) порізати соломкою і злегка прогріти на сковороді, додавши трохи олії, якщо м'ясо нежирне.
Підібрати глибоку ємність, для "збирання" салату починаючи з верхнього шару (тому що салат-перевертиш)
На дно ємності ніжками вгору укладаємо гриби.
Наступним шаром - зелень: тертий огірок, кріп, зелена цибуля ...., - все що знайдете в холодильнику зеленого, на роль "травички" (листя салату, шпинату, навіть щавлю)
Наступний шар - трьом на крупній тертці відварена картопля. Покриваємо сіткою майонезу.
Тепер - яйця, теж на тертці, можна вибрати перетин більш дрібне. Покриваємо сіткою майонезу.
Зверху шару яєць викладаємо м'ясо. Його годі й змащувати майонезом, а просто полити олією, на якому прогрівається м'ясо.
Передостанній шар - терті на крупній тертці плавлені сирки. Распределіті їх рівномірним шаром.
Останній шар салату варто викладати буквально перед подачею на стіл. Сухарики покладіть в ємність або чистий кульок, зверху потріть (або видавіть з допомогою часничниці) 2-3 очищених зубчика часнику, ретельно проведіть - у Вас вийдуть домашні сухарики з пікантним смаком і запахом часнику (можна звичайно і блюдо під салат часником натерти, як делабт для салату "Цезар"). Так ось, завершальний шар "хмарки" для грибочків - сухарики з часником. (Якщо у Вас в наявності тільки сухарики скибочками - поламали їх на більш дрібні шматочки)
І звичайно ефектний фокус з перевертанням ємності (можна і на очах у гостей): накриваєте ємність з салатом плоским широким блюдом і швидким рухом перевертаєте.
Салат готовий. Залишилося тільки прикрасити гілочками наявної у Вас зелені.
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.