Салат з куркою "Мозаїка"
1-10-2018, 08:54 267 Рецепти
Ещe одна іпостась приготування курки - салат. Банально звучить? Ну не придумали ещe, чим можна замінити це слово! Зате смакова гамма жодного разу не банальна. Сміливе поєднання різних смаків, незвична заправка, незвичайна подача і в підсумку - чудово смачний салат! Рецепт присвячується Іріше dog-rose - визнаному салатному майстру.
Інгредієнти для «Салат з куркою" Мозаїка "»:
Філе куряче (відварне) - 200 г
Яйце перепелине (відварені) - 10 шт
Листя салату / Салат (зелені, листя) - 1 Пуч.
Сухарики (пшеничні) - 1 пач.
Перець болгарський (у мене по половинці жовтого і червоного) - 1 шт
Маслини (чорні і зелені) - 0,5 бан.
Помідори черрі (або 2 звичайних) - 8-10 шт
Оцет (бальзамічний) - 1 ч. Л.
Масло рослинне (в ідеалі - оливкова) - 4 ст. л.
Сіль за смаком)
Перець чорний (за смаком)
Час приготування: 20 хвилин
Рецепт «Салат з куркою" Мозаїка "»:
Все робиться гранично швидко, за умови, що ви заздалегідь відварити грудку і яйця.
Візьміть відразу глибоку, зручну для розмішування салату, ємність. Потім можна перекласти для подачі.
Отже, поїхали?
Відварну грудку порізати кубікамі.Не обов'язково сильно дрібнити і домагатися однакового розміру шматочків.
Помідори - четвертинками (дрібні можна половинками), яйця - половинками. Відправляємо до грудях.
Оскільки ці наші становлять не солоні - злегка присаливаем і перчимо.
Перепелині яйця можна замінити на четвертинки звичайних.
Маслини (і того й іншого кольору) ріжемо кільцями.
Якщо ви хочете мати салат більш ніжного смаку - зелені маслини не додавайте.
Болгарський перець - четвертькольцами.
Салат порвати руками на невеликі шматочки прямо в ємність.
Тепер заправка.
В окремій мисочці змішати, стільком людям виделкою, бальзамічний оцет і рослинне масло.
Оцет звичайним не замінюйте. Можна замінити рисовим або іншим, солодкуватим.
Виливаємо заправку на салат, акуратно перемішуємо, досолюємо, якщо треба.
Останній етап - додавання сухариків. Сухарики краще взяти з білого хліба і порізані кубиками, а ще краще зробити самим з 2-3 скибочок батона. Втім, це не настільки важливо.
Акуратно перемішуємо, перекладаємо (якщо треба) в салатник або розкладаємо в порційні кульочки з лаваша - і подаємо.
Приємного апетиту всім вам!
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.