Хрусткий салат з крутонами
30-06-2018, 08:55 294 Рецепти
Чудовий салат - смачний, красивий, легкий, вітамінний і готувати легко!
Складові
150-200 г. Курка (варена, копчена або гриль):
200 м Листовий салат (салат Айсберг, пекінська або молода білокачанна капуста):
1-2 штуки Свіжі огірки:
Середня цибулина
150 Твердий гострий сир:
Кілька скибочок пшеничного хліба
2-3 зубчики Часник:
для заправки
рослинна олія
сіль, цукровий пісок
натуральний оцет
Приготування
Спочатку приготуйте крутони - маленькі пшеничні сухарики.
Для цього налийте на деко трохи рослинного масла і видавіть туди 1-2 зубчики часнику. Поки масло вбирає в себе "часниковий дух", займіться самими сухариками.
Зріжте кірку і наріжте м'якуш невеликими (приблизно 1х1 см.) Кубиками.
Ці кубики викладіть на деко, залиште на кілька хвилин, потім переверніть і відправте лист в заздалегідь розігріту духовку на 7-10 хвилин.
Сухарики повинні тільки злегка підрум'янитися, стати золотистими, а не коричневими, інакше, охолонувши, вони будуть дуже жорсткими.
Готові сухарики відразу викладіть на тарілку, покриту паперовою серветкою - щоб видалити надлишок олії.
Огірок наріжте соломкою (НЕ дрібнити!).
Порвіть листя салату (якщо використовуєте капусту - наріжте).
Лук наріжте півкільцями. Якщо ви використовуєте солодкий лук, можна класти його в салат відразу. Горький цибулю краще залити окропом хвилин на десять, а потім облити холодною водою. Сир натріть на крупній тертці.
Все (крім крутонов) з'єднайте в салатниці і добре перемішайте.
Потім займіться заправкою. Змішайте рослинне масло, оцет (в пропорції 1 \ 3), 2 \ 3 чайної ложки цукрового піску, сіль, подрібнений часник і мелений чорний перець.
Заправте салат, знову перемішайте.
В останню чергу - безпосередньо перед подачею - зверху (не перемішуючи!) Викладаються крутон.
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.