Грецький салат з сухариками
18-05-2018, 10:00 494 Рецепти
Сухарики - невід'ємний компонент салату "Цезар", а ніяк не грецького ... Але хто сказав, що все потрібно робити за правилами? Спробуйте рецепт грецького салату з сухариками - цього того варто!
Опис приготування:
Порушувати гастрономічні заборони іноді не тільки можна, а й треба. Ось, наприклад, добре знайомий і улюблений у всьому світі грецький салат - в самій Греції його називають "Сільським", і склад цієї страви на батьківщині серйозно відрізняється від загальноприйнятого в тій же Європі. У традиційному "Сільському" салаті, який вам можуть подати як в дорогому ресторані, так і в придорожній таверні на території всього півострова, не зустрінеш солодкого перцю - його сюди просто не кладуть. Замість ріпчастої цибулі використовують шалот. Салатні листя - теж рідкість, грецький кухар швидше покладе в нього купу місцевих ароматних трав - незмінний орегано, базилік, чебрець ... Так що рецепт приготування грецького салату за історію свого існування зазнав істотних змін! І трохи сухариків його аж ніяк не зіпсують. Крутонами прекрасно поєднуються і з сиром, і з овочами, і з ароматною олійною заправкою. Причому їх можна зробити не тільки з пшеничного, а й з житнього хліба - вийде не менш смачно! :)
Складові:
Батон - 0,5 Штуки
Помідори - 4-5 Штук
Огірки - 2-3 Штук
Перець солодкий - 1-2 Штук
Цибуля ріпчаста - 1 Штука
Лимон - 0,5 Штуки
Оливкова олія - 6-7 ст. ложок
Фета - 250 Грам
Свіжа зелень - За смаком
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - За смаком
Орегано сушений - За смаком
Маслини - 20-25 Штук
Кількість порцій: 3
Як приготувати "Грецький салат з сухариками"
1 Для початку приготуємо крутон або сухарики - зріжемо кірку з батона, а м'якуш нарвемо руками (якщо хліб свіжий) або наріжемо кубиками (якщо він вчорашній). Викладемо на деко, збризніть маслом і відправимо в духовку на 7-10 хвилин.
2 Пока сухарики остигають, вимиємо й наріжемо овочі. Помідори - часточками.
3 Перец - квадратиками або смужками.
4 Огурци - великими "півмісяцями".
5 Лук нашаткуємо кільцями або півкільцями. Занадто гіркий обіллємо окропом. Взагалі для салатів краще брати червону цибулю - він солодший і смачніше.
6 Осторожно наріжемо фету - вона дуже м'яка і зробити це непросто, але ми впораємося;).
7 Зелень вимиємо, обсушити і подрібнити гострим ножем. Листя салату, якщо ви вирішили їх використовувати, краще порвати руками.
8 Видавім сік з половинки лимона і змішаємо його з маслом, сіллю, перцем і орегано.
9 Овощі, зелень і сир складемо в салатник, додамо очищені від кісточок маслини, поллємо заправкою і акуратно перемішати. Посиплемо сухарями і негайно подамо на стіл! :)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.